Seccions

Les Caramelles d’El Retiro

La primera referència escrita de la presència de caramelles a Sitges data de l’any 1866 a través d’una peça musical del mestre Joaquim Oller, que va ser director de la colla de caramelles del Retiro. D’altra banda, se sap que el grup de l’entitat surt al carrer –com a mínim– des de l’any 1877. Des d’aquell moment, la colla retirista ha sortit sempre per Pasqua, a excepció d’algun any molt concret a causa de la falta de cantaires o d’alguns fets polítics del moment.
A partir de l’any 1926, el mestre Gabriel Pallarès va assumir la direcció del grup durant 48 anys. En el transcurs d’aquest període, va composar més de cinquanta peces musicals entre valsos i americanes, amb lletres d’autors com Josep Manuel Soler, Miquel Utrillo o Felipe Font.
A partir de l’any 1973, els successors de Pallarès a la direcció musical han sigut: Joaquim Ràfols Sabaté, Josep Rey, Xavier Pagès Corella, Eugeni Amador Expósito, Gabi Ardèvol Rodríguez i, actualment, des de l’any 2011, Jordi Martí Camps.
D’altra banda, en els darrers anys, s’ha incorporat al repertori de caramelles d’El Retiro peces de Jordi Pañella, Jànio Marti, Raúl Planas, Xavi Pagès, Oriol Nebleza, Eugeni Amador i Pinyu Martí.

La Suburband

La Suburband d’El Retiro és la banda musical de Sitges. Es va fundar a finals del 2003 i són més de 30 components. A més, fan diverses actuacions al llarg de l’any. Assagen tots els dimarts a les 20:30h, a la sala d’actes de la societat. El grup anima a tothom qui toqui un instrument a sumar-s’hi. A més, faciliten els instruments per fer-ho possible.

La Big Band

La Big Band d’El Retiro és un conjunt musical que es va  formar l’estiu del 2009 amb l’objectiu de descobrir la música swing i aprendre de les grans Big Bands que han triomfat al llarg de la història.

La Societat Gastronòmica de Sitges

La Societat Gastronòmica de Sitges d’El Retiro és una associació cultural i gastronòmica sense ànim de lucre. La Societat és el punt de trobada dels socis inscrits, on cuinen grans plats diverses vegades al mes. La condició principal és que cada membre de l’equip ha de cuinar, servir, netejar i pagar les quotes corresponents.